olen nyt ollut jonkin aikaan poissa täältä ja siirtynyt kirjoittelemaan uuteen jouluaiheseen joulublogiini: http://tulejoulu.blogspot.com/  kirjoittelen nyt enemmän sinne näin joulun alla kaikkea jouluun liittyvää, mutta nyt teki mieli kirjoittaa eräästä asiasta joka sai mieleni "kuohahtamaan" kun tämän jutun luin ja se ei siis liity pätkääkään jouluun millään tavalla ja sen takia aijon tänne julkaista nyt kyseisen tekstin.

 

Elikkä eilen on iltalehtien sivuilla julkaistu teksti jossa päiväkodin hoitajat ovat kkirjoittaneet omia kokemuksiaan päiväkodin työstä, suurin osa olikin aika karmivaa luettavaa ja asiallista mutta sitten luin tämän erään teksitin ja se sai mieleni raivon partaalle! elikkäs linkkaan nyt ensimmäiseksi sen koko uutisen tähän jonka jälkeen kopioin suoraan sen tekstin joka sai minut ärsyyntymään.

www.iltalehti.fi/uutiset/2011102914651671_uu.shtml

Työ menee edelle

Työskentelen alle kolmevuotiaiden ryhmässä. Lapsia on nyt 13, meitä aikuisia kolme. Perhepäivähoidossa lapsia olisi ehkä viisi. Päiväkodeissa ryhmät sen sijaan suurenevat koko ajan, ja hoitajista on suuri pula varsinkin pääkaupunkiseudulla.

Vanhemmat tuovat lapsiaan sairaana päiväkotiin, ja jopa alle kolmevuotiaat saattavat tehdä yhdeksän tunnin hoitopäiviä. Nyt puolet ryhmämme lapsista ripuloi, mutta vanhempia ei kiinnosta.

Ryhmämme pienin lapsi aloitti päivähoidon 11 kuukauden ikäisenä. Hänen hoitopäivänsä venähti yhdeksään tuntiin. Vanhemmat ovat lapsen kanssa kotona noin kaksi tuntia ennen kuin lapsi menee seitsemän aikoihin yöunille. Miksi hankitaan lapsia, jos heidän kanssaan ei olla? Mikä voi olla sellainen työ, mikä menee lapsen edelle?

noniin elikkä tähän tekstiin haluaisin antaa oman näkökannan asiaan. Ensinnäkin se että uskon kyllä että päiväkodin työ on raskasta ja työntekiöistä on paljonkin pulaa, ja järkyttävää mielestäni on se että jos on lapsi sairaana niin ei vanhempia kiinnosta! Itseäni ainakin kiinnostaa enkä koskaan vie Miroa hoitoon jos on sairaana, onneksi ei ole paljoa ollut, mutta sitten tämä "mikä on sellainen työ,mikä menee lapsen edelle" siis jokaisenhan on ymmärrettävä että ihmisen on käytävä töissä oli sitten lapsia taikka ei, itse olen yksinhuoltaja eikä Miron isä auta meitä millään tavalla joten sen takia minun on hoidettava meidän menot YKSIN ja se tarkoittaa meidän perheessä nimenomaan sitä että minun on käytävä töissä! Muuta mahdollisuutta ei yksinkertaisesti ole! Toki voisin olla miron kanssa päivät kotona ja elää sosiaali avustuksilla jotka ovat pienet, asia olisi eri jos minulla olisi mies joka kävisi säännöllisesti töissä ja olisi hyvä palkkainen niin toki voisin olla enemmän lapseni kanssa kotona ja tehdä keikkatyötä jolloin voisin valita omat työaikani niin sanotusti.Mutta se on turha jossitella koska näin ei ole! inhottaa kun jotkut ihmiset heti ajattelee että jos joutuu tekemään pitkää työpäivää niin ei välittäisi omasta lapsestaan! ja että työmenisi lapsen edelle... meillä tämä asia ainakin menee juurikin niin että lapsen tähden sitä työtä tehdään jotta hänellä olisi ruoka pöydässä, vaatteet yllä sekä katto pään päällä!

Meillä on meidän asunnossa kallisvuokra 822 sekä siihen muut laskut päälle että jokainen voi sitten siitä miettiä että miksi niitä pitkiä työpäiviä tehdään.. tosin Miro on maksimissaan päivässä hoidossa sen 8tuntia joka on sekin erittäin paljon, ja jos sattuu että olen kotona niin on miro myös ja tietenkin viikonloput meillä ollaan kotona, joskus on viikonloppuja jollain Miro menee mumminluokse mutta nykyään enään harvemmin, useimmin mummi tulee meille viettämään aikaa, että tämä henkilö joka tämän tekstin kirjoitti niin olisi voinut hiukan miettiä ihmisten tilanteita, mutta ihan oikeassa hän on tietyissä asioissa esimerkiksi en itsekkään ymmärrä joitain ihmisiä jotka laittavat lapsen hoitoon vaikka ovat päivät kotona koska on niin rankkaa lapsen kanssa?? mitä se sellainen on, rankkaa se on jos on itse tehnyt omilla kasvatus menetelmillään lapsestansa mahdottoman, eikä sen vuoksi jaksa olla sen kanssa kotona, mutta sitten ymmärrän kyllä täysin esimerkiksi jos on yksin huoltaja ja vakasti sairas että haluaa levätä sen muutaman tunnin pari kertaa viikossa ja sen takia lapsi käy päiväkodissa... mutta toisaalta jokainen tyylillään.

-Suikki-